Албенчето Милкова Албенчето Милкова

Заглавие: Маска за растеж на косата?

Създадена на: 23 Май 2012 16:22

Косата ми расте доста бавно и като се подстрижа, докато порасне колкото е била преди това, пак почва да цъфти и трябва да се реже. Препоръчайте ми, моля, някаква маска за коса, най-добре за домашно приготвяне, че да ми расте по-бързо или пък да не цъфти и да си запазва за по-дълго хубавия вид.
Таня Лилова Таня Лилова
Ето тази е доста добра, въпреки че аз лично се видях в чудо, докато намеря суха горчица, пък то и на прах. Накрая си купих на зрънца и си я смелях.
http://renikosa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49:2010-04-15-15-32-53&catid=1:2010-02-01-16-47-28&Itemid=2
Деси Дочева Деси Дочева
Ако не ти се занимава с маски, същият ефект можеш да постигнеш и със "Себорал" от аптеката. Най-добре червеният, че е по-силен. Не е скъп и е с натурални съставки. Ако имаш време и желание за маски, втриването на бадемово масло в косата също има страхотен ефект. Втрива се на мръсна коса, седиш половин час така и се измиваш с шампоан.
Албенчето Милкова Албенчето Милкова
С бадемово масло съм пробвала, но после много трудно се отмива от косата, доста плакнене си трябва. "Себорал" не се ли ползва при пърхот? Аз за щастие нямам, само бавният растеж ми е проблем. Маската с горчица звучи доста добре, ще се оглеждам по супермаркетите да си намеря.
Лора Василева Лора Василева
Сигурна ли си, че не ти липсват витамини, защото това е доста честа причина за бавен растеж? Иначе за по-добро състояние можеш да си изплакваш косата след баня с чай - ментов или лайка например. Придава страхотен блясък и заздравява косата, няма да ти цъфти толкова.
Деси Дочева Деси Дочева
Наистина може да ти липсват витамини, аз също имах проблеми заради това, само че с ноктите. Пробвай с някой мултивитаминен препарат. Иначе на Себорал-а пише, че се използва и за подхранване на косата и ускоряване на растежа, освен срещу пърхот.
Трайчо Колев Трайчо Колев
Зидаромазач
Себоралът се ползва и при косопад, точно защото засилва растежа на косата. Аз съм го ползвал и наистина е ефективен. Но ако ти липсват витамини, трудно ще се справиш само с мазане или маски.
Албенчето Милкова Албенчето Милкова
Не мисля че имам проблем с витамините. Храня си се разнообразно, пък и съм пробвала 1-2 месеца с допълнителен прием на витамини, но нямаше ефект. Явно просто косата ми има нужда от външно подхранване.
Таня Лилова Таня Лилова
Маската с горчица ще ти осигури по-бърз растеж, само че трябва да я правиш наистина поне 3-4 седмици по веднъж седмично. А изплакването с чай, което ти предложиха, също дава доста добър резултат за косата - изглежда много красива и ухае много свежо.
Албенчето Милкова Албенчето Милкова
Докато издирвам горчица, да питам - за маската с тривитаминол какво мислите? Някой пробвал ли я е?
Деси Дочева Деси Дочева
Не знам за другите, но аз не бих си втривала в главата нещо, което се продава във ветеринарна аптека :P Колкото и страхотен ефект да има...
Албенчето Милкова Албенчето Милкова
Ами, уж пише, че не нанася вреда върху човешкия организъм. Пък резултатите наистина били страхотни. А и щом толкова хора са я пробвали и няма оплаквания от някакви странични ефекти, сигурно е ок, знам ли. Нека каже някой, ако е пробвал.
Жулиета Атанасова Жулиета Атанасова
Пробвайте с арганово масло, втрива се в краищата на влажна коса, без изплакване. Намалява прекомерната сухота на косата и цъфтежа, като цяло прави косата по-жива. От опит знам, че възстановява гъвкавостта на косъма и подобрява растежа.
Деси Дочева Деси Дочева
А някой пробвал ли е кристали за коса? Много ми ги препоръчват напоследък за добро състояние на косата - да не цъфти, за блясък и лесно оформяне на прическата. Звучи доста примамливо.
Reneta Kostadinova
Moje li da mi kajete dali kristalite za kosa pomagat za rasteja i ?
voni dimova voni dimova
az sushto probvah za rastej s trevitaminol i pri men nqmashe efekt ..kosata mi beshe naistina po blqskava no za rastej ne mi pomogna ;x
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос