Албенчето Милкова Албенчето Милкова

Заглавие: Полезни ли са зърнените закуски

Създадена на: 22 Май 2012 15:17

Виждаме всякакви реклами на мюсли, корнфлейкс и т.н. Уж имат фибри, витамини, отслабвало се от тях...Полезни ли са наистина и какви точно да избираме?
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Повечето от тези продукти имат добавена захар, което не е нито здравословно, нито диетично. Най-добре е да си купувате ядки и стафиди и сами да си приготвяте здравословна закуска, като ги смесвате и добавяте мляко - прясно или кисело.
Таня Лилова Таня Лилова
Вариантът с ядките е доста здравословен,но не е особено диетичен, тъй като в повечето ядки има доста мазнини. Аз лично залагам на овесени трици с кисело мляко.
Деси Дочева Деси Дочева
И аз нямам особено довери на зърнените закуски. Обикновено хапвам кисело мляко с няколко парченца ябълка или друг плод и някой път може да си сложа и 1-2 пълнозърнести бисквитки.
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Кисело мляко с парченца пресен плод е също доста добър вариант, както и овесените трици и ядки, тъй като прочистват организма. Чаша чай с 2-3 пълнозърнести бисквити също ще ви даде достатъчно енергия.
Трайчо Колев Трайчо Колев
Зидаромазач
Точно на закуска не мисля, че трябва да си броите калориите. Важно е да е стабилна и питателна, за да имате сили за деня. Нито някаква зърнена закуска, още по-малко кисело мляко с плод ми се струва достатъчно засищащо и енергийно.
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Въпросът не е само да е калорична закуската. За вас може да са питателни две филии хляб, намазани с нещо, но тук трябва да се имат предвид категориите "бързи" и "бавни" въглехидрати. Хлябът може да Ви се вижда по-засищащ, но енергията от него ще се разгради по-бързо, за сметка на пълнозърнест корнфлейкс.
Трайчо Колев Трайчо Колев
Зидаромазач
И все пак - две бисквити с чаша чай? Колко въглехидрати може да има в такава закуска, без значение "бързи" или "бавни"?
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Всеки човек има различни хранителни потребности. За дамите, които пазят диета чаша чай с няколко бисквити определено е по-добрият вариант от нищо или от чаша кафе. За тези, които нямат проблеми с килограмите, по-обилната закуска е най-доброто решение, за да имат енергия през деня. Но пак под "обилна" нямам предвид 2-3 филии бял хляб или задължително нещо тестено.
Албенчето Милкова Албенчето Милкова
Ако не се опитвам да отслабна, а просто да не дебелея, мога ли да си хапвам такива зърнени закуски сутрин? Ако настина съдържат фибри, то значи че са полезни, а на мен не ми пречи че съдържат захар. Вкусни са и просто се сипват в купичката и са готови за ядене, което е доста удобно. Сутрин със сигурност нямам време да смесвам ядки, стафиди и т.н
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос