Валери Кирилов Валери Кирилов

Заглавие: Сайонджи масаж за лечение на ревматизъм?

Създадена на: 10 Май 2012 21:42

Наскоро попаднах на доста положителни статии за лечението чрез този вид масаж на разни ревматоидни и други заболявания. Виждам, че вече дори в "Токуда" го предлагат. Някой ходил ли е на такова нещо и може ли да ми препоръча специалист в тази област?
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Аз съм водила дъщеря си при такъв специалист и резултатът беше много добър. Тя имаше леко гръбначно изкривяване, но мисля, че и ревматизмът се повлиява доста добре от тази терапия. За специалист бих Ви препоръчала да си изберете някой от Юмейхо Сдружение България, за предпочитане с по-висока степен, защото те са минали практически изпит и са сертифицирани, за разлика от част от масажистите, които прилагат юмейхо терапия/ сайонджи масаж.
Лора Василева Лора Василева
И аз съм чувала добри отзиви за тези масажи, въпреки че изглеждат доста стряскащо по клипчетата с всичкото пукане и наместване.
Валери Кирилов Валери Кирилов
Благодаря за препоръките. Намерих контактите на сдружението и наистина към тях смятам да се обърна, когато се престраша. Иначе и аз гледах клипчетата и наистина са малко плашещи, ама все пак са професионалисти хората. Да се надяваме, че няма да причинят някоя травма.
Деси Дочева Деси Дочева
Добре, аз не бях чувала за този вид масаж и се поразрових из нета. Звучи доста логично цялата теория, ама като гледам как масажистът си пренася цялата тежест върху теб и как пукат вратове и т.н., опасността от травма си е доста голяма. Как можеш да си сигурен, че няма да ти докара още повече проблеми този човек?
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Притесненията Ви са оправдани, само ако масажистът не е добре обучен. Затова препоръчвам да се обръщате към Юмейхо сдружението, защото специалистите са преминали практически изпит, имат сертификат и им се провеждат обучения от самата японска организация. Тоест те са добре обучени и няма опасност да Ви причинят травма. Има обаче други масажисти, които прилагат сайонджи масаж, без да го познават добре и те могат да Ви причинят поражения. Това е списъкът на сертифицираните специалисти по сайонджи за София: http://www.yumeiho.bg/sofia.html.
Деси Дочева Деси Дочева
Благодаря. Май засега ще се огранича до класическите масажи, че като гледам, и цените на сайонджи процедурите не са никак малки.
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос