Деси Дочева Деси Дочева

Заглавие: Каква вода да избера?

Създадена на: 10 Май 2012 21:29

Напоследък много се говори за флуора в минералната вода, пък и за хормони някакви. Същевременно чешмяната вода е доста съмнително чиста. Каква вода да избера, така че да не си вредя на здравето - минерална бутилирана, изворна бутилирана или просто чешмяна?
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Здравейте. Съветвам Ви да пиете чешмяна вода или изворна, минералната не е за предпочитане. Ако във Вашия квартал чешмяната вода е видимо мръсна или имате притеснения, че е такава, можете да използвате филтрираща кана за вода(аз така правя) или да пиете изворна бутилирана вода.
Таня Лилова Таня Лилова
Чешмяната вода не е ли твърде хлорирана, за да я пием? При мен лично, когато не е източена, е доста бяла на цвят и дори когато стане по-бистра, ми се струва доста нездравословна за пиене.
Ивайло Костадинов
Компютърен специалист
Не препоръчвам пиенето на вода от чешмата !!! Пийте Минерална и Изворна вода (редувайте ги в съотношение 1:1 или 1:2). Ако искате можете да замините изворната с филтрирана вода от кана или машина ...
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Минералната вода не е подходяща за всеки, както и за всекидневна употреба - може да се достигне до прекомерно натрупване на минерали в организма. Пречистването на водата във филтрираща кана би трябвало да е достатъчно, освен ако водата е силно замърсена, което обикновено е видимо. Ако все пак нямате доверие на чешмяната вода, консумирайте трапезна/изворна.
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос