Ивайло Костадинов
Компютърен специалист

Заглавие: Кафява или Хималайска сол

Създадена на: 22 Апр 2012 20:01

Коя сол е по полезна - хималайската или кафявата сол?
Лора Василева Лора Василева
И двете имат силни пречистващи свойства, но кафявата, която се предлага на нашия пазар, не е оригиналната, а е някаква измишльотина, така че препоръчвам хималайската. Въпреки че не е за всеки джоб.
Ивайло Костадинов
Компютърен специалист
По това което прочетох на едикета на "Булдара", съдържанието на кафявата сол е морска сол + други полезни вещества (витамини, антиоксиданти, фибри и др.)

Хималайската сол бива няколко вида. В българия се срещат най-често 2 обикновена и черна (със повишено съдержание на желязо).

Като цяло хималайската сол е по полезна от морската сол, но в кафявата сол има и други вещества ... и весе още незнам коя е по-полезна ...
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Ползите и от двете са твърде преувеличени. Препоръчвам Ви да използвате обикновена морска сол, тъй като тя е йодирана, за разлика от хималайската. Важното е да я консумирате в ограничени количества. Заменяйте солта с различни подправки, за да овкусявате ястията.
Трайчо Колев Трайчо Колев
Зидаромазач
Кафява, хималайска, тибетски солни кристали, както и да го кръстят, все си е сол. Другото са рекламни трикове. Важното е да е йодирана(а хималайската дори не е) и да се използва в малки количества. И няма от какво да се тревожите. Ако ръсите сол на поразия, каквато и да е, пак ще имате проблеми.
Lisa Cross
Не знам защо хората препоръчват само и единствено морската сол- да тя е по-добрия избор измежду "белите" соли и да най-важното е да е йодирана. В този смисъл хималайската не оправдава цената си - почти 10лв за 400 гр???? Кафявата се подценява, защото хората не разбират колко много полезни съставки могат да се извлекат от семената. До колкото и аз прочетох на етикета на Булдара - пропорциите са подбрани за да са най-добре усвоими от орагнизма. Признавам си, че и аз бях много предубедена, но единствено с т.нар кафява сол нормализирах кръвното си. Но всеки има мнение:)
Lisa Cross
ако трябва да се гласува - кафявата поне осигурява ненаситени мастни киселини и микроелементи + соленето, а хималайската е просто скъп маркетинг
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос