Лора Василева Лора Василева

Заглавие: Точкова диета

Създадена на: 14 Апр 2012 23:36

Чух много препоръки за тази диета, но пише, че може да бъде и опасна за организма заради многото мазнини и малкото витамини. Може ли да ми навреди, ако я спазвам не повече от 2 седмици?
Албенчето Милкова Албенчето Милкова
Това е тази, където всяка храна има някакви точки и не трябва да надхвърляш определен брой, нали? Пробвала съм я за около 10-на дни и наистина има ефект. Ама хапвай все пак някакви зеленчуци или плодове, нищо че са с повечко точки, че аз първите два дни само на яйца, сирене и месо карах, ама не ми беше добре така. Иначе за 1-2 седмици мисля, че нищо няма да ти стане.
Лора Василева Лора Василева
Пробвах диетата, идва тежка за спазване. Определено ми липсваха плодовете и зеленчуците, които доста трябва да се ограничават. Имаше лек ефект от диетата, ама не бих я пробвала пак.
Албенчето Милкова Албенчето Милкова
Да, особено за пролетта е тежка. По-подходяща е за зимата, когато, първо се качват килца, второ - няма и без друго много пресни плодове и зеленчуци, които да ти липсват особено и трето - режимът основно на месо и яйца идва дори добре предвид студа :)
Таня Лилова Таня Лилова
Това е вид нисковъглехидратна диета, нали? Те не са ли доста нездравословни?
Лора Василева Лора Василева
Да, практически се пада от нисковъглехидратните, защото само филийка хляб вече ти заема всички точки. Иначе няма как да е здравословна, защото не позволява консумацията на достатъчно плодове и зеленчуци. Мислех, че поне ще ми е лесна за спазване, защото мога да ям шоколад, ама определено ми липсваха плодовете.
Таня Лилова Таня Лилова
Мм, това с шоколада зувчи доста примамливо, защото на мен много ми липсва, като правя някаква диета. Но определено за лятото не става тази диета - в тази жега да се тъпчеш с месо и яйца и да не хапваш полодове на корем - няма да стане. Може би за зимата ще е подходяща, но има време дотогава. Може пък да не се налагат диети.
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос