Деси Дочева Деси Дочева

Заглавие: Ароматерапия при мигрена

Създадена на: 05 Юни 2012 15:31

Мигрената ме мъчи доста често и не ми се иска всеки път да се тъпча с лекарства. Затова искам да попитам, как мога да си помогна с различни етерични масла за успокояване на болката? Знам, че ароматерапията е ефективна при мигрена, но не знам точно кои аромати помагат и къде и как трябва да се втриват маслата.
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Маслото от босилек повлиява много добре мигрената. Можете да го използвате за директен масаж, например на слепоочията, врата или там, където чувствате най-силно напрежение или да си направите ароматна вана. Точното количество капки, което да използвате, е посочено в листовката на маслото.
Лора Василева Лора Василева
На мен много ми помага ментовото масло за масаж на врата. Много е отпускащо и обожавам аромата на мента. Знам, че и лавандуловото масло също помага при мигрена.
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Да, и маслата от мента и лавандула са също доста подходящи. Въпрос е на лично предпочитание кой аромат Ви харесва най-много, за да можете да се отпуснете максимално.
Деси Дочева Деси Дочева
Благодаря. Масло от босилек нещо не намерих, но си купих ментово и действително действа доста отпускащо. Дано само да помогне при следващия пристъп на мигрена...
pitay me pitay me
Често главоболието е свързано с натрупани отрови в организма.
Между другото, в зависимост от своя произход, главоболието бива около 50 вида и може да е свързано с нарушение във функциите на един или повече органи във вашето тяло.
Най-достъпното средство за мощен детоксикиращ ефект (освен гладуването, което не на всеки понася) е масажът с чист, натурален мед, при който токсините излизат през кожата и ефектът се усеща още при първата процедура.
Може да получите дори лечебна криза, но това не бива да ви плаши.
Има и някои противопоказания при прилагане на меден масаж, но тях всеки добър специалист ги знае и ще попита предварително дали не страдате от това или онова.
pitay me pitay me
За всеки, който проявява по-изявен интерес към ароматерапията и в кои области може да бъде ползвана тя, мога да препоръчам "Библия на ароматерапията" от Даниел Риман - едно настолно мое четиво :)
Деси Дочева Деси Дочева
Благодаря много! За масаж с мед не бях чувала, но от това, което прочетох из нета, звучи обещаващо. Книгата определено ми привлече интереса, сигурно ще си я взема.
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос