Валери Кирилов Валери Кирилов

Заглавие: Мускулни болки при стрес

Създадена на: 05 Юни 2012 15:06

Може ли силният стрес да е причина за болка в мускулите? Правиха ми някои изследвания, за да отхвърлят по-честите причинители на такава болка, но засега ми казват че най-вероятно е от стрес. Възможно ли е това и какво да предприема в такъв случай?
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Да, мускулните болки могат да бъдат симптом на силен стрес. Препоръчвам Ви занимания с йога или плуване, ако йогата не Ви допада. Така едновременно ще се освободите от психическото напрежение и ще поддържате мускулния тонус. Ако имате възможност, най-добре си вземете няолко дни почивка от заниманията, които Ви натоварват емоционално.
Валери Кирилов Валери Кирилов
Благодаря Ви. А други спортни занимания като каране на колело и народни танци би трябвало да имат същия ефект, нали? Че не съм добър плувец, а йогата не е за мен.
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Да, те също ще Ви повлияят добре. Важно е просто да имате физически занимания, за да поддържате мускулния си тонус, като избягвате тежно натоварване като силовите тренировки, например.
Валери Кирилов Валери Кирилов
Благодаря. Ще продължа с изследванията, но междувременно ще наблегна на спорта и умствената почивка. Дато дадат резултат.
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос