Лора Василева Лора Василева

Заглавие: Йонна детоксикация

Създадена на: 01 Юни 2012 12:17

Има ли наистина полза от тази процедура или е поредната примамливо звучаща, но измамна идея, за да си дават хората парите?
Деси Дочева Деси Дочева
Аз не усетих някакъв особен ефект, но съм била два пъти. Доколкото знам, трябва повече постоянство, но на мен не ми се занимаваше особено.
Валентина Стойнева Валентина Стойнева
Диетолог
Йонната детоксикация има благоприятно пречистващо действие, но не очаквайте ефект при тежки заболявания. Няколко такива процедури ще помогнат за укрепването на организма, но не могат да заменят ефективното лечение.
Лора Василева Лора Василева
Не звучи много обещаващо. То пречистващо действие имат и много други неща. А според описанията детоксикацията трябва да има едва ли не силно лечебно действие, но вероятно това е доста преувеличено.
Румен Расолков Румен Расолков
Инвеститорски контрол
Скъпа Лора,
йонната детоксикация е процес, който протича на ниво клетка. Така, че реалния ефект няма как да се почуства физически. Ако някой Ви каже нещо друго, значи лъже, или не знае за какво иде реч. Това не означава, че няма полза за организма. Напротив - ползата е огромна, но ние не я усещаме директно.
Човешкия организъм е съвършенно творение на природата / или на някой друг/. Ежедневно в нас попадат огромно кпличество вещества, от които нямаме нужда, като голяма част от тях са вредни в една или друда степен. Те постоянно биват изхвърляни, но в последно време тяхното количество неимоверно се увеличава. Не е трудно да се досетите защо е така - какъв въздух дишаме, особено в градовете / да не говорим за София/, каква вода пием, каква храна ядем - пестициди, хербициди, нитрати, консерванти, оцветители ... цялата Менделеева таблица, само химия, но затова пък липсват основни хранителни вещества. Така, че в един момент организма се задъхва и не успява да се освободи от тези огромни количества ненужни вещества. Йонната детоксикация подпомага именно този процес. Благодарение на това, организма не само се изчиства, но и се разтоварва, като част от енергията му се насочва към отстраняване на други проблеми - например подобряване обмяната на веществата. Така, че като резултат вие отслабвате, въпреки че детоксикацията не изхвърля мазнините, просто позволява на организма да ги усвои по-добре.
Трябва да Ви кажа, че ефекта зависи от много фактори. Първо от самия организъм - на Вас може да подейства по-добре, отколкото на мен. Второ - от възрастта. Трето - от самия начин на живот - хранене, движение, напрежение. Четвърто, но не на последно място - от самите процедури, как се провеждат и НАЙ-ВАЖНО - С КАКВА АПАРАТУРА.
Накрая искам да кажа, че това не е лечение. Това е процедура, при която се възстановявя нормалната дейност на една система от нашия организъм. А защо няма ефект от 2-3 детоксикации, мога да споделя при наличие на интерес от Ваша страна.
Надявам се, че съм бил полезен с този коментар. На ваше разположение съм.
Бъдете здрави!
Легенда:
- въпрос
- отговор на зададения въпрос